Booking.com

Novoizabrani načelnik srebreničke opštine Mladen Grujičić, nakon preuzimanja sertifikata od Centralne izborne komisije BiH, danas je došao na posao kako bi, u skladu sa izbornim pravilima, preuzeo dužnost na koju je izabran.
Dočekali su ga samo članovi kabineta prethodnog načelnika Ćamila Durakovića, ali ne i bivši načelnik.

Grujičić je nakon ulaska u kabinet izjavio novinarima da je danas isuviše mirno stanje za ovu opštinu nakon postizbornih tenzija koje su vladale u ovoj sredini.

“Došao sam da preuzmem dužnost i očekujem da se obavi primopredaja dužnosti, jer je nadležna komisija sve pripremila, a zatim da se uruče sertifikati izabranim odbornicima te da krenemo sa razgovorima oko formiranja skupštinske većine i zakazivanja konstitutivne sjednice novog saziva Skupštine opštine Srebrenica”, rekao je Grujičić.

Prema njegovom mišljenju, da se zakonski obavi primopredaja i konstituisanje opštinske i da se krene u organizovanje poslova kako bi se počelo drugačije raditi i vršiti promjene u skladu sa zakonom.

“Potrebno je da se izvrše određene promjene da bi se stvorio bolji ambijent u ovoj opštini te da se poboljšaju odnosi među zaposlenima što da omogući efikasniji rad”, kaže Grujičić.

Na molbu novinara da prokomentariše nedolazak Durakovića na primopredaju dužnosti, Grujičić je rekao da bi bilo ljudski da ga je dočekao i da su civilizovano obavili primopredaju.

“Spreman sam da prihvatim njegovu `ruku pomirenja` kada on bude spreman da prihvati realnost i da se pomiri iako se nismo ni svađali”, poručio je on.

Grujičić kaže da je prvi zadatak koji da se riješi konsolidacija i reorganizacija opštinske uprave kako bi njen rad bio efikasniji da bi se počelo raditi na realizaciji predizbornih obećanja.

“Želimo što prije uspostvaiti saradnju sa Vladom Republike Srpske i sa Srbijom kako bi u budžet opštine za narednu godinu i uvrstili i planirali određena sredstva za realizaciju određenih programa o kojima smo se dogovarali u predizbornom periodu i da tako pokažemo građanima ove opštine da ćemo nastojati da ostvarimo data obećanja i da se ovdje može znatno bolje živjeti”, poručio je novi načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

On je ubijeđen da će data obećanja biti ispunjena i da će se značajno poboljšati stanje i standard stanovnika ove opštine u narednom periodu.

Vezane objave