Mektić, ministar bezbednosti BiH, potvrdio je za “EuroBlic” da su ga bezbednosne agencije pre 10 dana obavestile o pretnjama o njegovoj ugroženosti.OBA uputila je depešu svim policijskim agencijama u kojoj je navedeno da se priprema atentat na ministra bezbednosti Dragana Mektića. Prema saznanjima obaveštajaca, kriminalne grupacije sa područja i zemalja iz okruženja pripremaju ubistvo ministra Dragana Mektića, preneli su ranije sarajevski mediji.

– Kontaktirali su me direktori policijskih agencija i izvestili me o svemu – kratko je rekao ministar Mektić.

Depeša OBA upućena je početkom ove sedmice, a dostavljena je na adrese Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), MUP RS, Federalne uprave policije, piše “Žural”

U aktu OBA navedeno je da ta agencija poseduje pouzdane informacije, zasnovane na najmanje tri izvora, da kriminalne grupacije sa područja BiH i zemalja iz okruženja pripremaju ubistvo ministra bezbednosti.

Agencija je, naime, dokumentovala da se u podzemlju već traži osoba koja bi pripremila i izvršila atentat. Da li su kriminalci koji pripremaju atentat u bilo kakvim odnosima sa politikom, u aktu OBA nije navedeno.

– Direkcija za koordinaciju policijskih tela BiH raspolaže sa informacijama o mogućoj ugroženosti ministra Dragana Mektića – potvrdio je za Avaz.ba direktor Direkcije Mirsad Vilić.

Kako je Vilić rekao, Direkcija preduzima više različitih mera i aktivnosti na zaštiti ministra Mektića vezano za ovu pretnju.

– U stalnom kontaktu smo sa drugim policijskim i bezbednosnim agencijama u BiH po ovom pitanju. Ne možemo govoriti o sadržaju pretnji i merama koje se preduzima na zaštiti ministra – rekao je Vilić.

Bosne i Hercegovine formiralo je predmet na osnovu informacija iz Obaveštajno-bezbenosne agencije (OSA) BiH o pripremi atentata na ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića.

Informaciju o formiranju predmeta potvrdio je za Klix.ba portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Vezane objave