Booking.com

Građane sljedeće sedmice očekuju snježne padavine i niže temperature vazduha koje će biti i do 4 stepena ispod nule.Prema podacima Federalnog hidrometeorološki zavoda u nedelju u Bosni i Hercegovini preovladavaće umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima moguća je kiša u Hercegovini i Posavini, a tokom dana ponegdje u središnjoj sa slabom rosom.

U večernjim satima doći će do jačeg naoblačenje sa sjevera i obilnijih padavima. Dnevne temperature kretaće se od 8 do 16 stepeni Celzijusa.

Prvi dan radne sedmice očekuje se pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima i dio prepodneva u centralnim, istočnim i zapadnim područjima očekuje se slaba kiša i snijeg. Temparatura će da se kreće od minus jedan stepen do 13 stepeni Celzijusa.
U utorak i srijedu biće suvo i stabilno vreme, a jutra sa mrazom i maglom. Dnevne temperature iznosiće od 0 do maksimalno 12 stepeni Celzijusa u Hercegovini.

Snježne padavine najavljene su za petak i subotu, kada će se temperature vazduha kretati između -4 i 6 stepeni Celzijusa.

Izvor: Klix.ba

Vezane objave