Booking.com

Savez logoraša Republike Srpske saopštio je da je opština Istočni Stari Grad u korist Arapa otuđila zemljište na Zlatištu na je bila predviđena izgradnja spomen-kompleksa sarajevskim Srbima i da njegova prodaja predstavlja “sramotno finale skandalozne harange i svojevrsnog medijskog linča vođenog protiv ovog saveza i njegovog rukovodstva”.
“Sada kada se pokazalo šta stoji iza tadašnjih navoda po kojima bi krst na Zlatištu bio prepreka razvoju opštine Istočni Stari Grad i kada se pokazuje kakvom to turizmu i izgradnji međunacionalnog pomirenja vode ovakvi potezi, Savez logoraša Srpske poziva boračke i druge organizacije, koje su tada osuđivale ideju o izgradnji krsta na Zlatištu, da se ponovno izjasne o ovom potezu opštine Istočni Stari Grad i njenog načelnika”, navodi se u saopštenju.

Iz Saveza logoraša da Republici Srpskoj nije u cjelosti obezbijeđena teritorija koja joj pripada po Dejtonskom sporazumu i da se ovakvim aktima njena teritorija i dalje smanjuje.

Savez logoraša iz tog razloga poziva Vladu i nadležne institucije Republike Srpske da donošenjem odgovarajućih propisa i mehanizama onemoguće “sva raspolaganja i trgovinu nacionalnim osjećanjima srpskog naroda, kao i omalovažavanje dužnog pijeteta prema njegovim žrtvama”.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske Srebrenka Golić izjavila je ranije Srni da resorno ministarstvo, Vlada i druge republičke institucije nisu prodavali zemlju na području Istočnog Starog Grada.

Ona je navela da načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović besprizorno iznosi neistine u pokušaju da skine sa sebe krivicu za krajnje sumnjivu prodaju zemljišta firmi “Emirejts”, arapskih vlasnika.

je netačna, besmislena i ni na jednom zakonu utemeljena Gašanovićeva tvrdnja da je zemlja na kojoj je izgrađen zabavni park `Sanilend` prodata uz moju saglasnost”, rekla je Golićeva.

Vezane objave