ГОРАЗДЕ НАКОН ПРВОГ СВЈ. РАТА
Booking.com

NOVO – U Novom Goraždu, u sali SO-e, dana 15. februara 2020. godine, sa početkom u 18.00 časova, održaće se promocija knjige „ u Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca (1918-1929)“, autora Zorana Helete.

Knjiga predstavlja zavičajnu istoriju, koja se zasniva na dokumentaciji nađenoj u Arhivu u Sarajevu te Arhivu Jugoslavije u Beogradu i štampi iz tog perioda kao što je glasilo stranke Jugoslovenske muslimanske organizacije Pravda, te glasilo Narodne radikalne stranke Srpska riječ. Od objavljenih izvora korišteni su: statistički pregledi, almanasi, državni kalendari i godišnjaci. Autor je ovim radom predstavio u bitnom periodu razvoja, ovaj period malo je bio predmet interesovanja naučnih radnika. Čitajući ovu knjigu možete dobiti živu sliku o brojnim zanimljivim događajima na ovim prostorima.

Zoran Heleta rođen je u Goraždu, osnovnu školu završava u Goraždu, dalje školovanje nastavlja u izbjeglištvu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Odsjek istorija, gdje je i stekao zvanje profesora, a zatim i magistra istorije.

Vezane objave