Booking.com

Rat u BiH i stvaranje vojske Republike Srpske” i “Život se brani istinom” – knjige su autora Vinka Pandurevića koje su večeras promovisane u Banjaluci.Knjige su promovisane u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog Prosvjeta i Boračke organizacije.

Obje knjige nastale su za vrijeme boravka Vinka Pandurevića u Haškom tribunalu. U knjizi “Rat u BiH i stvaranje vojske RS” nalazi se niz dokaza i činjenica koje govore o osnovnim uzrocima rata i načinu ratovanja.

Pandurević je naveo da knjiga “Život se brani istinom” sadrži transkript njegovog svjedočenja u Haškom tribunalu u predmetu “Srebrenica”, koje je trajalo 22 radna sa predgovorom koji govori o vrlo stresnim i teškim ljudskim trenucima u neizvijesnim situacijama.- Transkript sadrži mnoštvo dokumenata i činjenica koje nisu ispričane u vidu monologa, nego su secirane, provjeravane, osporavane, dokazivane, naveo je Pandurević.

Vrlo je važno pisati ovakve knjige i ostavljati tragove i svjedočenja o proteklom periodu jer to je jedino što ostaje kao trajna vrijednost koja vodi pomirenju na ovim prostorima kaže Predsjednik Boračke organizacije Milimir Savčić.

U knjigama se govori o realnom prikazu stvarnih događaja, koja imaju opravdanja u taktičkom i vojnom smislu, ali i niz propusta kada je riječ o međunarodnom pravu. Nakon Banjaluke knjige će u decembru biti promovisane u rodnom mjestu autora u Sokocu.

Vezane objave