Na najavljeni skup podrške kandidatu za američkog predsjednika Donaldu Trumpu u Parku Gavrilo Princip u Istočnom Novom Sarajevu pojavilo se desetak građana i to uglavnom penzionera.

Nakon što su u Sarajevu u subotu građani podržali kandidatkinju za američku predsjednicu Hilari Klinton u kampanji pod nazivom “Sarajevo votes for Clinton”, očekivalo se da će u Istočnom Novom Sarajevu građani izraziti podršku Trumpu nakon što je na Fejsbuku najavljen i “zvanični događaj Istočno Sarajevo votes Trump”.

Na skup podrške došlo je desetak starijih građana, ali mnogobrojne novinarske ekipe.

Penzioner Dane Grabež kaže da je došao u park jer je čuo da Trump ima jako dobro mišljenje o Srbima.– Rekao je da je bio protiv bombardovanja i da je srpski narod dobar, čestit, pošten i radan. Zbog toga sam došao ovdje da dam podršku Trampu u odnosu na Klinton jer je ona lagala da je u toku rata pod mecima u Tuzli pretrčavala aerodrom, a dokazalo se da nije bilo tako – kazao je on.

Organizator Srđan Mršić je poručio da je okupljanje zakazao na Fejsbuku jer je vidio da je u Sarajevu organizovana podrška Hilari Klinton.

Juče je u centru Sarajeva više stotina građana pružilo podršku u u okviru kampanje “Sarajevo glasa za Hillary Clinton”.

Predizborna euforija u Sjedinjenim Američkim Državama ovih dana dostiže vrhunac. Amerika i svijet su po pitanju budućeg predsjednika podijeljeni.

Demokratska kandidatkinja je Klinton i iz poslednje debate sa Donaldom Trumpom u Las Vegasu, prema anketi CNN, izašla kao pobjednica sa 52 odsto podrške gledaoca.

Neizvjesno je koje od dvoje kandidata ima veću podršku građana pred izbore 8. novembra.