Booking.com

Užice – Protokol o saradnji o aktivnostima stavljanja aerodroma Ponikve u funkciju za komercijalne letove juče je potpisan u Beogradu od strane predsednika opštine Čajetina. Milana Stamatovića, predsednik skupštine opštine Priboj Boris Mrdović, predsednika opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević, sekretara skupštine opštine Sjenica Amel Papić, predsednika upravnog odbora TO Regije zapadne Srbija Arsen Đurić i predsednika udruženja turističke privrede Zlatibora Vojislav Janjić.

Oni su istakli da ono što je potrebno za funkcionisanje ovog aerodroma je statusna promena, ulaganje resornog ministarstva kao i lokalnih samouprava za šta je potrebno pet miliona evra.

„Izgradnja auto-puta ide jako sporo i ako bude potrajala još neku godinu taj put neće ni funkciju niti će trebati. Tim auto-putem će moći ljudi iz unutrašnjosti da dođu u Beograd dakle biće u jednom smeru, zato nam je bitno da se ovaj aerodrom otvori“,naglasio je Stamatović.

Predsednik opštine Nova varoš Radosav Vasiljević istakao je da je ovaj aerodrom bitan zbog demografske politike Zlatiborskog okruga, dok predsednik upravnog odbora TO Regije zapadne Srbija Arsen Đurić ističe da bi turizam ovog dela imao koristi od otvaranja aerodroma.

„To bi privuklo već u prvim godinama veliki broj stranih, visokoplatežnih turista“, istakao je Đurić.

Potpisivanjem protokola u Beogradu nije prisustvovao gradonačelnik Užica Tihomir Petković. On smatra nepristojnim od predsednika opštine Čajetina to što se ne konsultuje sa rukovodstvom Užica u čijem vlasništvu se nalazi aerodrom Ponikve i njegove postupke smatra promocijom.

„Nije normalno nepozvati gradonačelnika Užica i dogovoriti se sa njim o imovini koja je vlasništvo grada Užica. Mi nemamo ništa protiv učešća opštine Čjetina kao ni jedne druge opštine ali bez pomoći vlade mi ne možemo ovo rešiti“, istakao je Petković.

Prilog emitovan u Dnevniku zapadne

Vezane objave