Pruga Voz

POŽAR kod zelezničke stanice Lastra nedaleko od Valjeva lokalizovan je večeras oko 20.30 časova, rečeno je Tanjugu u MUP-u. U požaru je gorelo nisko rastinje, a u gašenju je učestvovalo 11 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila.

Nema povređenih niti su domaćinstva ugrožena, rekli su u MUP-u.

Tanjugu je u Železnicama Srbije rečeno da je u 15.00 časova počelo da gori rastinje u blizini pruge Lastra-Samari, da železnička infrastruktura nije oštećena, ali da je iz preventivnih razloga železnički saobraćaj na ovom delu pruge obustavljen.Vatrogasne jedinice su na licu mesta i ne dozvoljavaju vozovima da saobraćaju.

Kako navode iz Železnice Srbije, u 18.00 časova je na 30 minuta, uz saglasnost vatrogasnih službi, uspostavljen železnički saobraćaj na ovoj deonici i propuštena su dva lokalna putnička voza, da bi nakon toga pruga ponovo bila zatvorena za saobraćaj.

U 19.50 časova ova deonica je, uz saglasnost vatrogasnih službi, ponovo otvorena za saobraćaj, kako bi bili propušteni neki vozovi i to voz iz Bara za Beograd, koji je čekao u Kosjeriću, voz iz Beograda za Užice koji je čekao u Valjevu i još po jedan lokalni putnički i teretni voz.

Nakon toga pruga je ponovo zatvorena za saobraćaj, kažu u Železnicama Srbije.