Olivera Krsmanovic 830x0

Olivera Krsmanić (35), prva žena koja je u Srbiji bila osuđena na 40 godina robije, puštena je na slobodu mjesec i po dana prije isteka pune kazne, na koju je bila osuđena zbog ubistva taksiste Nezira Šišića u aprilu 2005. godine.

Kako saznajemo, Krsmanićeva je tokom vikenda izašla iz ženskog zatvora u Požarevcu, u kom je provela bezmalo 15 godina. Podsjetimo, njoj je prvostepenu kaznu od 40 godina zatvora više nego duplo smanjio Apelacioni sud.

– Oliveri je puna kazna isticala polovinom aprila, ali je ona podnijela zahtjev za uslovni otpust. Sud je prihvatio taj zahtjev, pa je ona mjesec i po dana ranije puštena na uslovnu slobodu – objašnjava izvor Kurira.

Prema njegovim riječima, Olivera Krsmanić se tokom boravka u zatvoru ponašala korektno.

Vladanje joj je bilo primjereno. Za sve ove godine završila je brojne kurseve za zanate, a učestvovala je i na brojnim takmičenjima za osuđenike – kaže sagovornik i dodaje:

– Dok je boravila u kazamatu, posjećivali su je članovi porodice, a sa njima se čula i telefonom. Svojim cimerkama je pričala da po izlasku na slobodu planira da ode kod svoje mame u inostranstvo i promijeni život iz korjena.

Žao joj i kaje se što je ubila taksistu
Naš sagovornik kaže da je Krsmanićeva često pričala o zločinu koji je počinila 2005.

– Isticala je da se kaje i da joj je žao zbog toga što je ubila taksistu – kaže sagovornik.

Podsjetimo, zločin koji je potresao Srbiju Olivera Krsmanić počinila je sa samo 20 godina. Ona je kobnog dana pozvala taksi, a Nezir Šišić, koji je bio bivši inspektor, došao je da je pokupi. Kada su stigli do Ceraka, račun je bio 597 dinara, ali je Olivera odlučila da ne plati ceh, već da ubije Šišića.

Ona ubila taksistu, prijatelj radnika sa pumpe

– Pucala mu je u glavu, a vozilo je odvezla do sela Grabovica kod Gornjeg Milanovca, gdje ga je zapalila. Potom se sastala sa prijateljem Slobodanom Jordanovim, koji je na pumpi u selu Mojsinje kod Čačka ubio radnika Zorana Radovića. Oboje su uhapšeni u Beogradu, nedugo poslije zločina, a Jordanov je prilikom hapšenja ranio policajca Nenada Jelića – podseća izvor.

Krsmanićeva je osuđena za ubistvo Šišića, a Jordanov za zločin na pumpi i ranjavanje policajca.

Olivera Krsmanić sada ne izgleda kao na fotografiji koja se pojavljuje u medijima, sada ima dugu kosu i dosta je mršava.

Vezane objave