Snapshot

Od 33 upućena uzorka na identifikaciju tri su pozitivna, jedan iz Gornjeg Milanovca i dva iz Čačka,Prvi slučaj virusa zabeležen je u Policijskoj upravi u Čačku, gde je zaražena radnica, zbog čega je u samoizolaciju upućeno 780 .

Od 33 upućena uzorka na identifikaciju tri su pozitivna, jedan iz Gornjeg Milanovca i dva iz Čačka. Na infektivnom odeljenju bolnice se nalazi 12 pacijenata.

– Pored njih, još jedan pacijent vodi kao potencijalno infektivan. On je prethodnog prebačen sa jednog odeljenja, jer je imao drugih teških zdravstvenih problema zbog kojih je i primljen na lečenje, ali zbog povišene temperature u ovim mora da bude opserviran na Covid19 – izjavio je dr Mihailo Luković.

U Čačku je juče potvrđen i prvi smrtni slučaj. U KC Kragujevac preminuo Zoran Ivanović (48). Juče je bio najteži dan a sve nas, jer je virus odneo prvu žrtvu. Želim da izrazim saučešće porodici i prijateljima i da ponovo podsetim građane da vode računa jer ova bolest ne bira ni pol, ni godine. Imamo još teških slučajeva sa teškom kliničkom slikom, koji su hospitalizovani u Kragujevcu, ali nadamo se najboljem – je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.
Medicinski radnici koji su bili u samoizolaciji jer su bili u kontaktu sa inficiranim osobama, testirani su i većina njih vratiće se na posao.

Related posts