Screenshot 2020 06 16 Renovirani Granični Prijelaz Vardište će Biti U Punoj Funkciji Od 22 Juna

Renovirani granični prelaz Vardište između i od danas je ponovo u funkciji nakon rekonstrukcije za koju je izdvojeno 830.000 KM.

Vođa tima na graničnom prelazu Vardište Muhamed Šišić rekao je da je rekonstrukcija podrazumijevala izgradnju nadstrešnice, postavljanje kontejnera za zaposlene na carini i u graničnoj policiji i treću reverzibilnu traku da bi bila smanjena gužva na prelazu.

„Dobili smo infrastrukturu, novi krov, nove kontejnere, opremu, dodatnu traku u slučaju pojačane frekvencije saobraćaja. Olakšaće puno policajcima i putnicima koji dolaze u “, naveo je Šišić.

Načelnik opštine Mladen Đurević rekao je da su tokom ljeta na prelazu bile gužve i da je ovo bio veliki problem ne samo za , već i za sve putnike.

„Velikim naporima Uprave za indirektno oporezivanje i opštine granični prelaz je saniran i rekonstruisan, što će ubrzati prevoz ljudi i robe u oba pravca. To će privući i veći broj turista, koji su prethodnih manje dolazili, a neki su se i vraćali kada ugledaju kolone automobila, te zbog toga nisu dolazili u “, istakao je Đurević.

Sredstva za rekonstrukciju obezbijedila je Uprava za indirektno oporezivanje .
opstinavisegrad.com

Vezane objave