Sjeverin Put Lazar Objasnio 1024x576
Booking.com

Priboj/ – Shodno Odluci o proglašenju vanrednog stanja u Republici , zbog pandemije korona virusa, i zabrane prelaska preko graničnih prelaza na Uvcu, žitelji dve pribojske mesne zajednice, Strmac i Sjeverin,koje se graniče sa teritorijom opštine u Bosni i Hercegovini, našli su se ovih u samoizolaciji, jer mogućnosti za drugu putnu komunikaciju osim preko teritorije susedne države i graničnih prelaza na Uvcu,a prema najnovijim merama države granice su od petka hermetički zatvorene.

Da bi pomogla svojim građanima opština Priboj je shodno svojim mogućnostima već krenula sa radovima na proširenju i osposobljavanju jedinog alternativnog putnog pravca Sjeverinaca i Strmčana, sa centrom svoje opštine. U pitanju je put Sjeverin – Batkovići, preko Živinica i Rastova i dalje do Valovlja, i veze sa opštinskim putem Sastavci – Кrajčinovići. U pitanju je makadamska saobraćajnica od nepunih 10 kilometara, koja će biti dovedena u pristojno stanje kako bi se moglo obavljati saobraćaj sa putničkim automobilima, ali i dopremati životne namirnice kombi prevozom ili kamionima.

Prema rečima predsednika opštine Priboj Lazara Rvovića koji je danas obišao radove na ovom putnom pravcu, Opština Priboj tražiće pomoć i od Republike Srbije kako bi se problem saobraćajne komunikacije žitelja ovog dela pribojske opštine trajno rešio, odnosno da se započne procedura asfaltiranja jedinog alternativnog puta od Sjeverina preko Batkovića i Valovlja do Sastavaka, a time preko Кasidola i Crnuga sve do Priboja.
Кako bi im olakšali život i trenutne probleme žitelja MZ Strmac i Sjeverin izazvane merama zaštite od Кorona virusa, lokalna samouprava je već preduzela konkrente korake da se tokom naredne sedmice u funkciju stavi zdrvastvena ambulanta u centru Sjeverina, koju je opština Priboj opremila krajem prošle godine.

Već je poručena medicinska oprema i nameštaj, a obezbeđen je i stručni kadar, lekar i medicinska sestra, upravo sa ovog područja, koji će ovde raditi svakodnevno, bar dok traje vanredno stanje.

PP Media

Vezane objave