Uz radnike kompanije “Alumina” stao je i Pokret “Za pravdu i red”, Gradski odbor PDP-a i građani. S ovog protesta je poručeno da su protiv odluke Vlade Republike Srpske, koja je tu firmu prepustila “Pavgordu” iz Foče, nakon što im je prodala potraživanja u iznosu 42,3 miliona KM.

Radenko Smiljanic, predsjednik Sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva u kompaniji “Alumina”, saopštio je da su podnesene i prve tužbe protiv Vlade Republike Srpske.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

Mitar Vidakovic, predsjednik Gradskog odbora PDP-a Zvornik rekao je da se ova borba mora nastaviti ispred zgrade Vlade u Banjaluci.

Kako javlja reporter BN TV, bilo je i nekoliko onih koji su sa pištaljkama pokušali razbiti protest, pa je došlo i do verbalnog okršaja.

Reagovali su i pripadnici PU Zvornik, koji su ih udaljili sa skupa.Nakon protesta radnici “Alumine” i ostali okupljeni građani su se uputili u protesnu vožnju od fabrike do Zvornika.

Nakon sto je „Pavgord“ iz Foče uplatio institucijama Republike Srpske 42,3 miliona KM za kupljena potraživanja od Fabrike glinice „Birač“, ta firma preuzima upravljanje „Aluminom“, sestrinskom firmom FG Birač.