Booking.com

Štrajkački odbor, između ostalog, traži isplatu zaostalih plata i razlika u isplaćenim platama, zakonsko usaglašavanje platnih koeficijenata radnika svih stručnih sprema, te sastanak sa ministrom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenkom Golić. Radnici NP Sutjeska u štrajku do ispunjenja zahtjeva

– Radnicima Nacionalnog parka “Sutjeska” danas su uplaćene dvije zaostale plate, ali su oni uprkos tome stupili u generalni štrajk koji će trajati, kako su naveli, do ispunjenja zahtjeva Štrajkačkog odbora.

Štrajkački odbor, između ostalog, traži isplatu zaostalih plata i razlika u isplaćenim platama, zakonsko usaglašavanje platnih koeficijenata radnika svih stručnih sprema, te sastanak sa ministrom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenkom Golić.

Кompenzacioni fond Republike Srpske odobrio je prošle sedmice Nacionalnom parku “Sutjeska” 250.000 КM kao pomoć za finansiranje zbog teške finansijske situacije, nakon čega su radnici odgodili štrajk, koji je bio najavljen za 24. decembar, tražeći kao prvi uslov isplatu dvije zaostale plate.

Budući da im plate do nisu legle na račun, radnici su stupili u štrajk, a u toku dobili su obavještenje o isplati.

Uprkos tome, u Štrajkačkom odboru su kategorični da se obustava rada nastavlja.

Predsjednik Štrajkačkog odbora Dragan Radović je da su radnicima počela da pristižu obavještenja iz banaka da su uplaćene dvije plate.

“To ne rješava naš status i pitanja koja smo uputili resornom ministarstvu. Stupili smo u štrajk i dok ne budu ispunili naše zahtjeve ne odustajemo od obustave rada, a jedan od glavnih ciljeva nam je sastanak sa resornim ministrom Srebrenkom Golić”, naveo je Radović.

On je naglasio da, osim isplate zaostalih dugovanja prema radnicima, od nadležnih institucija zahtijevaju i rješavanje ostalih finansijskih problema sa kojima se susreće Nacionalni park “Sutjeska”.

Direktor Nacionalnog parka “Sutjeska” Aleksandar Кovač potvrdio je medijima da su dvije plate danas isplaćene i da je ministar Srebrenka Golić voljna da razgovara sa predstavnicima radnika, što će učiniti nakon januarskih praznika.

(Srna)

Vezane objave