Na KiM je još uvek tenzija, a čuli su se i pucnji u selu Banje!U selu Banje na KiM čuje se rafalna paljba, a selo se nalazi nedaleko od prelaza Brnjak. Kako kažu izvori iz Zubinog Potoka, pucnjava se čuje još od 20 časova. Na KiM je već nekoliko sati napeto, prelazi Jarinje i Brnjak su zatvoreni, a u Kosovskoj Mitrovici je ogromna tenzija.


Kosovska policija saopštila je da na severu nema povređenih građana ili policijskih službenika. Iz policije je najavljeno da se blokade nastavljaju na nekoliko različitih lokacija na severu u pravcu prelaza Jarinje i Brnjak.


Kosovska policija saopštila je da se na više lokacija večeras čula pucnjava i da je na nekim mestima bila usmerena ka pripadnicima policije. Kako su naveli, nema povređenih”.


Pozivajući se na dosadašnje zvanične informacije, nastavljaju se blokade puteva na nekoliko različitih lokacija na severu Mitrovice u pravcu dva granična prelaza Jarinje i Bernjak, koji su zatvoreni za saobraćaj. Za sada nema zvaničnih informacija o povređenim građanima ili policijskim službenicima, stoga pozivamo i apelujemo na sve medije i građane da ne nasedaju na lažne vesti koje destabilizuju situaciju i stvaraju paniku. Policija Kosova nastavlja svoje angažovanje sa policijskim jedinicama, u obezbeđivanju bezbednosti za sve građane bez razlike, u interesu održavanja reda i javne bezbednosti”, napisali su iz Kosovske policije na Fejsbuku.

(MONDO)