Korona Ukc.png
Booking.com

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i izvršeno je testiranje 407 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 181 osobe u Republici Srpskoj.
Radi se o 101 muškoj i 80 ženskih osoba, od kojih je 25 mlađe, 109 srednje i 47 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 90 osoba je iz Banjaluke, 31 iz Prnjavora, po 10 iz Кozarske Dubice i Laktaša, sedam iz Mrkonjić Grada, po pet iz Bijeljine, Gradiške i Lopara, po tri iz Zvornika i Čelinca, po dvije iz Кneževa, Ugljevika i Šipova i po jedna osoba je iz Dervente, Istočnog Novog Sarajeva, Кotor Varoša, Milića, Ribnika i Srpca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 26 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih su četiri osobe iz Doboja, tri iz Banjaluke, dvije iz Zvornika, Bijeljine i i po jedna osoba iz Rogatice, Čajniča, Pala, Prijedora, Novog Grada, Кupresa, Šipova, Gradiške, Trebinja, Teslića, Vukosavlja, Šamca i Stanara.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 27.726 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 886 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 13.533 osobe, a testirane su ukupno 126.944 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1.195, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 439, a u opštim bolnicama 756.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom su 12.572 osobe, a nadzor je završen kod 89.224 osobe.

Vezane objave