Pogledajte ko vam je 16. juna doneo novac, a ko vas je prodao…

ARGENTINA – ISLAND – rezultat 1:1
Argentinci su uspeli da povedu zahvaljujući individualnom kvalitetu jednog čoveka. Serhio Kun Aguero je najpre uštopovao loptu koju je Markus Roho zategao kao iz praćke (a na kraju je ispala asistencija), napadač Mančester Sitija otresao čuvara s leđa, a onda iz okreta zakucao loptu iza mreže Haldorsona.. Alfred Finbogason, najbolji strelac Augzburga minule sezone, potvrdio je vrhunski „nos“ za gol i posle akcije koja je potvrdila sve manjkavosti argentinske odbrane, u kojoj se u 23. minutu nije znalo časnog krsta. Počev od golmana, preko centralnih do bočnih defanzivaca, za prvi gol Islanda na Prvenstvima sveta.

FRANCUSKA – AUSTRALIJA – rezultat 2:1
Pobednički gol je pao u 81. minutu kada je Pol Pogba konačno krenuo napred i posle duplog pasa sa rezervistom Olivijeom Žiruom pokušao da fintom iz igre izbaci i Aziza Behiča. Nažalost po Kengure, lopta je pogodila Behiča, promenila smer i završila na možda i jedinom mestu gde Metju Rajan nije mogao da je uhvati. Jedva da je prešla gol liniju. Sreća. I ništa više od toga.

PERU – DANSKA – rezultat 0:1
Danci slave, na putu su da opravdaju epitet potencijalnog iznenađenja turnira. Uz sebe su imali sreću i dobrog duha Kaspera (Šmajhela). Peruancima svaka čast za prikazano u prvih 90 minuta u Rusiji. Nisu se samo dostojanstveno oprostili od bodova, već su igrom u dobrom delu meča toliko plenili da su sasvim sigurno prigrabili mnogo neutralnih navijača koji će u nastavku takmičenja biti uz njih. Nemilosrdni su bili Danci. Kontra tri na tri. Kristijan Eriksen je povukao, u čas gurnuo za Jusufa Poulsena, a ovaj hladnokrvno gađa pored golmana Perua za 1:0.

HRVATSKA – NIGERIJA – rezultat 2:0
Nigerija se isprsila, probala da što skuplje proda kožu favoritu, ali je kasno upalila i počela da igra fudbal tek u drugih 45 minuta. Za strah i kukavičluk u prvom delu Superorlovi su kažnjeni na kraju porazom od 2:0, a za njega se najpre pobrinuo njihov prvotimac Ogenekaro Etebo, koji se nije snašao u 32. minutu posle udarca glavom Mandžukića, kada se lopta od njega odbila iza leđa nigerijskog golmana… Luka Modrić nije dozvolio sebi kiks kao Mesi danas protiv Islanda, lagano je naciljao i poslao golmana Uzoha u drugu stranu za konačnih 2:0.

Vezane objave