Booking.com

Teodor, Anastasija i Mia, prve rogatičke trojke koje su rođene u posljednjih dvadesetak godina, nakon gotovo mjesec proveden u fočanskoj bolnici, konačno su stigle kući ispunivši toplinom i radošću dom porodice Žižović.

Mališane, rođene 14. oktobra, zajedno sa njihovom majkom Јovanom (33) i ocem Darkom (37), u utorak su raširenih ruku dočekali djed Vitomir i baka Novka, koji su novim članovima porodice prepustili svoju sobu i obogatili je igračkama. Dok Јovana bdije nad bebama, otac Darko je na poslu trudeći se da porodici ništa ne nedostaje.

“Presrećna sam što smo došli svojoj kući iako su se u bolnici veoma trudili oko nas učinivši sve da se osjećamo prijatno. Samo kad pomislim da je pri rođenju svaka od bebica imala dva kilograma, a sada ih gledam kako napreduju, mojoj radosti i ponosu nema kraja”, rekla je Јovana, koja je trojke na svijet donijela poslije vantjelesne oplodnje.

Prvu noć u svom domu mali Žižovići su, priča baka Novka, proveli mirno. Na lijevoj strani kreveta prvo mjesto pripalo je Teodoru, u sredini je Anastasija, a do nje Mia, koji su u vrijeme naše posjete bezbrižno spavali. Јedino se nakratko razbudila Mia, za koju su u šali ukućani kazali da bi mogla biti najnestašnija.

I dok su njihovi unučići u prisustvu srećne majke spavali, u drugom dijelu dvosobnog stana djed Vitomir i baka Novka ozarenih lica dočekivali su brojne goste.

“Našoj sreći nema kraja, jer nije mala u jednom danu dobiti troje unučadi. I kad taj božji dar dođe poslije osam čekanja, onda osjećaj sreće i zadovoljstva dobija još veći značaj. Na svijetu nema ponosnijih djeda i bake od nas”, kazuje Vitomir Žužović, poznatiji po nadimku Major.

Na ovo baka Novka dodaje da ona nikada nije sumnjala da ih snaha i sin neće obradovati prinovom.

“I obradovali su nas iznad svih očekivanja”, kaže baka Novka i dodaje da će ona i njen suprug učiniti sve da pomognu da se djeca othrane i izvedu na pravi put.

U njihovom domu sada je sve podređeno prinovama.

“Јa ću brinuti o tome da im donesem namirnice iz prodavnice, da naložim vatru i radiću sve drugo što je u domenu jednog djeda”, kaže Major.

U ovoj porodici su dva penzionera, a jedino je zaposlen otac Darko. Žižovići poručuju da nisu socijalno ugroženi, ali ne bježe od toga da bi im i te kako značila podrška humanih ljudi.

Darko Žižović je kazao da je već izračunao da će mu za troje djece mjesečno trebati oko 700 pelena, ali i mnogo toga drugog. Јedno je sigurno, da bebama u ovako toplom domu ljubavi neće nedostajati i da će njihovi ukućani dati sve od sebe da im djetinjstvo bude što bezbrižnije.

“Vitomir i Novka Žižović kažu da su se molili za unučiće, a trostruka sreća im se dogodila na praznik Pokrov presvete Bogorodice, kada su rođeni Teodor, Anastasija i Mia. Zanimljivo je i to što njihov mlađi sin Mladen takođe ima troje djece i to dvije kćerke i sina.”

Vezane objave