Booking.com

Reporter “Novosti” iz potvrdio je da su specijalne jedinice kosovske policije ROSU ušle na sever pokrajine i da su, kako javlja reporter sa lica mesta, raspoređene u mestu Balaban, gde je skretanje za manastir Banjska, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica – Raška, prema administrativnom prelazu Jarinje.Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti, demantovao je navode medija.

On je istakao da je “u pitanju je interventna kosovske policije iz istog regiona, koja sprovodi ‘operativni plan’ u vezi sa zabranom dolaska srpskih zvaničnika danas na Kosovo i Metohiju.

Na pitanje o kakvom se operativnom planu radi, Hoti je : „Operativni plan koji se tiče odluke da se ne odobri poseta zvaničnika srpske vlade“.

Na pitanje o kojim se službenicima radi, Hoti kaže da je, prema njegovim informacijama, to tročlana delegacija zvaničnika, među njima i Marko Đurić. Hoti nije precizirao koja su druga dva zvaničnika.

Privremeni organi vlasti na Kosovu i Metohiju zabranili su srpskim funkcionerima ulaz u južnu pokrajinu.

Kosmet, policija blokira ulazak srpskim zvaničnicima

Privremeni organi vlasti na KiM zabranili su ulazak na Kosovo i Metohiju ministrima Aleksandru Vulinu i Vladanu Vukosavljeviću koji je trebalo da obiđe manastire. Prethodno je zabranjen ulaz na KiM Marku Đuriću i Nikoli Selakoviću. Pojačano prisustvo kosovske policije na putu ka Kosovskoj Mitrovici.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika/3084441/naslov-kosmet-policija-blokira-ulazak-srpskim-zvanicnicima.html

Posted by Internet portal RTS-a on 26. mart 2018

Posle zabrane izrečene direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću, generalnom sekretaru kabineta predsednika Nikoli Selakoviću i ministru Aleksandru Vulinu, i ministru kulture Vladanu Vukosavljeviću nije dozvoljen ulazak na teritoriju Kosova i Metohije.
PACOLI: KO POKUŠA DA UĐE BEZ DOZVOLE – BIĆE UHAPŠEN

Ministar spoljnih poslova tzv. Kosova Bedžet Pacoli, upozorio je da bez dozvole niko ne može da uđe na teritoriju južne pokrajine, te upozorio da će svako ko to pokuša – biti uhapšen.

“Za ulazak na Kosovo danas nikom nije dozvoljen, niti (Marku) Đuriću ni (Aleksandru) Vulin. Svako ko ulazi nezakonito na Kosovo biće uhapšen “, napisao je Pacoli na Tviteru.

Jetlir Ziberaj, šef kabineta ministra spoljnih poslova Kosova, je ranije danas za Radio Slobodnu Evropu da je ministarstvo odbio za posetu direktora Kancelarije za Kosovo u Vladi , Marka Đurića i generalnog sekretara predsednika , Nikoli Selakoviću, zbog njihovih izjava koje, kako je , izazivaju napetost.

Vezane objave