20200708204315 609400

Juče je održan redovan sastanak Opštinskog štaba za vanredne situacije na je razmatrana aktuelna situacija u Rudom.

Zaključno sa jučerašnjim danom, na virus korona testirano je ukupno 66 lica, od čega je 11 lica pozitivno na virus korona, pod nadzorom je 41 lice, dok je 56 lica izašlo iz nadzora.

Osobe na bolničkom liječenju se nalaze u stabilnom stanju, i primjetan je oporavak.

Na sastanku su razmatrane aktuelne mjere i njihova efikasnost u pogledu zaustavljanja širenja zaraze.

Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije produženo je sprovođenje aktuelnih mjera do 3. avgusta 2020. godine i uvedeno obavezno nošenje maski na otvorenom prostoru, na mjestima gdje se ne može obezbijediti distanca od dva metra.

I dalje sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica nisu dozvoljena, a takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista, dozvoljena su isključivo bez prisustva publike, dok se radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće i dalje ograničava na period od 06.00 do 23.00 časa.

Na štabu je istaknuta važnost poštovanja izrečenih mjera kako bi se spriječilo dalje širenje virusa i oboljevanje stanovništva, jer se radi o podmukloj bolesti.

Posebno je razmatran problem rada ugostiteljskih objekata u dok traje epidemija korona virusa.

Na sastanku je poseban akcenat stavljen na odgovornost vlasnika da osigura propisane uslove za rad, ali i odgovornost gostiju da poštuju mjere održavanja fizičke distance i nošenja zaštitne maske.

Štab je uputio apel svim privrednim subjektima da primjenjuju mjere koje su donešene u svrhu relaksacije mjera, koje su na snazi, kako bi se spriječilo ili smanjilo prenošenje virusa SARS-CoV-2, a čije će sprovođenje kontrolisati pojačanim inspekcijiskim nadzorom.

Spread the love

Vezane objave