120138991 805003546993746 6875045935307000238 N
Booking.com

Djecu sa simptomima virusa potrebno je dovesti u Dom zdravlja na pregled i obavijestiti porodičnog ljekara, kako bi se smanjila mogućnost širenja virusa , rekla je novinarima direktor Doma zdravlja Snežana Đurović.

„S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, gdje je dvoje učenika osmog razreda višegradske osnovne škole pozitivno na virus , moram upozoriti građanstvo i roditelje djece školskog i predškolskog uzrasta, da na bilo kakvu pojavu simptoma virusa , djecu ne vode u vrtić ili u školu, već da ostanu kod kuće i da pozovu tim porodične medicine koji će ih dalje uputiti šta mogu uzimati od preparata, kada mogu doći na pregled i kada će biti testiranje“, navela je Đurovićeva.

Ona je istakla da su sva djeca koja dobiju rješenje od sanitarnog inspektora, dužna da ostanu u samoizolaciji i da se jave svojim timovima porodične medicine i da redovno mjere tjelesnu temperaturu.

„Moraće da budu u posebnoj prostoriji i neće kontakta sa drugim ukućanima, a ukoliko izađu iz kuće nosiće maske. Roditelji i drugo ili treće dijete će ići normalno na posao i u školu, ali pod posebnim oprezom i uz poštovanje svih propisanih mjera Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske“, navela je Đurovićeva.

U Višegradu je ukupno zaraženo pet , a od početka pandemije ukupno je zaraženo 158 lica.

opstinavisegrad.com

Vezane objave