Rafting1 Rafting Centar Drina Tara Ras Srbija

je obezbijeđen, vaučeri odštampani, a sve više , hostela i drugih objekata koji nude noćenje na atraktivnim destinacijama u Srpskoj, spremno je da primi domaće turiste koje je Vlada RS “častila” popustom od 100 maraka. Do sada se za tu pogodnost prijavilo više od 3.000 građana Srpske.

Ipak, u priči o turističkim vaučerima jedna je kockica donedavno nedostajala, a to je atraktivni rafting na Tari. Mnogi stanovnici RS, naročito mladi željni adrenalina, zainteresovani su da iskuse i tu atrakciju, pa su se pitali zašto rafting kampova nema u ponudi.

Od prošle nedjelje i taj je problem riješen. Ministarstvo trgovine i turizma je izdalo rješenje Rafting kampu “ Tara” da može primati vaučere.-Domaći turisti su do sada bili rijetkost na raftingu, a šteta je da ne upoznaju ljepote svoje zemlje. Neka gosti dođu, u ovoj prirodi i prostranstvu nema opasnosti od širenja korone, a ne ni da ih plaše česte promjene režima na granici sa Crnom Gorom. Tara jeste granična , ali to neće uticati na rafting, jer je na svu sreću prije dvije godine izgradjen put uz obalu rijeke na teritoriji Republike Srpske, tako da rafteri ne moraju prelaziti državnu granicu – kaže Borko Todorović, jedan od menadžera kampa.

I za ovaj kamp, kao i za druge hostele i hotele, važe ista pravila. Punoljetni građanin RS, koji ovdje rezerviše , može koristiti vaučer od 100 maraka, samo ako uzme najmanje tri noćenja sa doručkom.

Do sada se za vaučere prijavilo više od 3.000 građana, koji ovu pogodnost mogu koristiti u jednom od 77 ugostiteljskih objekata, ili 28 turističkih agencija, kojima je odobreno primanje vaučera.

Najveća je potražnja za hotelima u Trebinju, te za aranžmanom koji uključuje dva noćenja u Trebinju i dva u Višegradu, uz izlete na Drinu. Interesovanjeje veliko i za boravak u planinskim katunima i lovačkim kućana na Tjentištu u Nacionalnom parku “Sutjeska”.

Related posts