Screenshot 2020 09 29 Sahranjeni Piloti Zvonko Vasiljević I Dejan Krsnik
Booking.com

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, koji su 25. septembra poginuli prilikom pada aviona MiG 21, sahranjeni su danas uz vojne počasti.

Major Krsnik sahranjen je na Novom bežanijskom groblju u Beogradu, a kapetan Vasiljević u selu Donja Borina kod Malog Zvornika.

Vasiljević je ispraćen uz melodiju „Tamo “, a njegov kolega oficir Nebojša Radojković oprostio se od Zvonka, ističući da je on nastavio porodičnu tradiciju, a u oficira pilota promovisan na današnji dan pre 19 godina.

„Danas je ispraćen na svoj poslednji let. Kada je napravio prvi let MiG-om 21 svi smo videli u njegovim očima ostvarenje dečačkog sna. Neka ti je mirno nebo i večna slava“, rekao je Radojković.

Pored članova porodice, rodbine, kolega i prijatelja, sahrani su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin, zamenik načelnika Generalštaba general-major Petar Cvetković, načelnik štaba Komande RV i PVO brigadni general Aleksandar Bjelić i komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić, prenosi Tanjug.

Zastava u znak sećanja i večne zahvalnosti otadžbine za sve što je kapetan Vasiljević učinio za nju predata je njegovoj supruzi, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Uz zvuke „Tamo “ ispraćen je i major Dejan Krsnik na Novom bežanijskom groblju u Beogradu, a u znak sećanja i večne zahvalnosti otadžbine za sve što je učinio za nju, zastava predata je njegovom sinu, nakon počasne paljbe.

Sahrani majora Krsnika, uz članove porodice, rodbinu, kolege i prijatelje, prisustvovali su načelnik Generalštaba VS general Milan Mojsilović, komandant RV i PVO general-major Duško Žarković, načelnik Operativne uprave Generalštaba general-major Želimir Glišović i načelnik Uprave za logistiku brigadni general Srđan Petković.Pilot major Dejan Krsnik bio je komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile.

Rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu, a u profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Bio je oženjen i otac jednog deteta.

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević bio je pomoćnik komandanta za obaveštajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile.

Rođen je 3. oktobra 1977. godine u Loznici, a u profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. septembra 2001. godine. Bio je oženjen i otac dvoje dece.

Krsnik i Vasiljević poginuli su 25. septembra prilikom pada aviona MiG-21 u selu Brasina kod Malog Zvornika, tokom izvođenja redovnog letačkog zadatka.

Vezane objave