Ana.png

Teška bolest, rak na mozgu, usporila je život Anje Vujnović (18) iz Vojke, kod Stare Pazove. Svi planovi su na “čekanju” jer ona sad ima samo jedan cilj – da preživi. Zahvaljujući humanim ljudima sve je bliže njemu jer je danas sakupljen novac za ovu hrabru djevojku.
Prelijepa Anja je sa samo 16 godina otkrila da ima rak na malom mozgu, medulloblastoma, gradus IV jer je primijetila da joj slova podrhtavaju kad pomjera glavu. Takođe je imala i jutarnje mučnine i duple slike.

– Ljekar ju je uputio da uradi magnetnu rezonancu glave krajem decembra 2018. godine. Hitno je operisana početkom januara 2019. Veoma smo zadovoljni operacijom jer je sve izvađeno – objasnila je ranije Anjina majka, Živana Vujnović za Telegraf.rs.

Poslije operacije Anja je imala 33 zračenja i prošla je osam ciklusa hemioterapije. Posljednju je završila krajem marta ove godine.

– Malo djece može da izdrži svih osam ciklusa ali ona je izgurala. Anja je sve uspela da izgura. Kad samo pomislim da smo više bili na onkologiji nego kod kuće – podijelila je najteže trenutke Anjina majka.

Sad postoji strah da se rak vrati. I zato je bilo neophodno da se sakupi novac kako bi Anja nastavila sa liječenjem. Zahvaljujući humanim ljudima, Anja će dobiti tu priliku.