Кako bi pomogli bolesnoj samohranoj majci Jeleni Muharemović Udruženje „Oplemeni srce“ uz pomoć opštine Pale, pokrenulo je humanitarnu akciju za prikupljanje sredstava za liječenje i kupovinu stana za ovu mladu ženu i njenog maloljetnog sina.Jelena Muharemović tridesetdevetogodišnja samohrana majka iz Pala već nekoliko vodi teške životne bitke, držeći za ruku desetogodišnjeg sina kome je ona jedini oslonac u životu. Njeni zdravstveni problemi počinju 2018. Godine kada joj je zbog omekšavanja hrskavice operisano koljeno, a 2019. Dijagnostifikovana joj je diskurs hernija, odnosno iskakanje kičmenih diskova.

„U Banja Luci u bolnici su mi rekli da me ne mogu operisati, ali da se moram liječiti fizikalnim terapijama, u banjama i lijekovima. Ja konstantno imam bolove u gornjem i donjem dijelu kičme, pa zbog toga loše i spavam. Moram stalno da nosim okovratnik, a krećem se pomoću štapa“, rekla je Muharemovićeva.

Zbog zdravstvene situacije Jelena koja radi od svoje 18 godine kao trgovac, koga su zbog truda i rada poštovala i cijenile kako kolege, tako i šefovi i direktori ostaje bez posla, pa samim tim i bez novčanih primanja .

„Živimo od 90 maraka socijalne pomoći, a od toga moram da izdvojim za kiriju i lijekove, za šta mi treba dosta sredstava, jer sve plaćam. Takođe, od toga moram da izdvojim za školovanje i život sina“, kaže Muharemovićeva i ističe da joj je teško što se razbolila jer zbog toga nije u mogućnosti da radi i zaradi za život.

„Bojim se kako ću dalje u životu. Voljela da bar koliko toliko prizdravim i da se vratim bilo kakvom poslu koji je u skladu sa mojim zdravstvenim stanjem. Ja nisam navikla da sjedim kući i ne radim, jer i kad sam 2012. godine ostala samohrana majka, ja sam se sama izborila za svoje djete i nije mi toliko bilo teško, koliko mi je sada kad sam bolesna“, izjavila je Muharemovićeva.
Novčanu pomoć za samohranu majku Jelenu Muharemović i njenog desetogodišnjeg sina iz Pala možete uplatiti na račune Udruženja “Oplemeni srce”:

Žiro račun: 5557000052330877

Devizni račun: 5550000052330451

Za uplate iz inostranstva: IBAN:BA395550000052330451
Swift code: NOBIBA22

Nova banka ad Banja Luka
(BN)

Vezane objave