Booking.com

Saobraćaj se na većini puteva u RS odvija bez zastoja i vanrednih ograničenja.Vozi se po pretežno suvim kolovozima, dok su zbog niskih temperatura tokom noći mogući nailasci na mjestimičnu poledicu u višim predjelima, preko mostova i nadvožnjaka, te na prilazu tunelima.Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina upozoravamo i na mogućnost sitnijih odrona.Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu i sporiju vožnju, prilagođenu uslovima i stanju na putu, napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han, kao i magistralne puteve M-17 u Šamcu i M-5 u Bihaću.

Na magistralnom putu M-18, dionica na Drini-granica /CG (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. (Rješenje Min. saob. i veza 13.03/345-103-1/15, od 11.12.2015.).

FEDERACIJA

Zbog niskih temperatura moguća je poledica u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Sporiju i oprezniju vožnju vozačima savjetujemo na dionicama koje vode kroz usjeke, zbog mogućih odrona. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila..

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han, kao i magistralne puteve M-17 u Šamcu i M-5 u Bihaću.

GRANIČNI PRELAZI

Pojačan je intezitet saobraćaja na ulazu u ,tako se na GP Velika Kladuša čeka do 1,5h,a na GP do 50 minuta.Na GP pojačan je ulazak teretnih vozila, ali zadržavanja nisu duža od 20 minuta.Na ostalim GP nema dužih zadržavanja.Na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja radovi na području Hrvatske i dalje traju, pa upozoravamo vozače na moguća duža zadržavanja, tako da preporučujemo da koriste druge granične prelaze.

Vezane objave