Republika Srpska – Saobraćaj se na većini puteva u RS odvija po mokrim i klizavim kolovozima. Zbog niskih temperatura tokom noći, skrećemo pažnju na mogućnost nailaska na poledicu u višim predjelima i preko planinskih prevoja. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, skrećemo pažnju na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz. Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštovanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na GP u zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Državljani mogu da uđu u Srbiju sa negativnim “PCR” testom, ne starijim od 48 časova ili bez “PCR” testa, ali uz obaveznu 10-dnevnu izolaciju. Tranzit za državljane ograničava se na period ne duži od 12 časova od momenta ulaska na teritoriju .

Na GP Metaljka (Čajniče-Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 07 do 19 časova.

Ponovo su otvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina otvorila je prema: Hrvatskoj, i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države. Ulazak u za strane državljane omogućen je uz negativan “PCR” test na koronavirus koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Ulazak u Crnu Goru iz moguć je samo uz obavezan “PCR” test star maksimalno 72 časa. Napominjemo da djeca do 5 godina starosti ne moraju imati urađen jedan od navedenih testova kako bi ušli u C. Goru. Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja “PCR” ili “ELISA” testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

Vezane objave