Zbog intenzivnih saobraćaj se odvija otežano i usporeno na putnim pravcima Sarajevo-Rogatica preko Romanije i Trnovo- preko prevoja Rogoj, gdje je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca.

I na ostalima dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja, zbog snijega i leda na kolovozu odvijanje saobraćaja je otežano i usporeno, a izdvajamo putne pravce: Vlasenica- preko prevoja Han Pogled, -Gacko preko prevoja Čemerno, Mrkonjić Grad-Miliništa, Tisovac-Kneževo-Ugar, Šipovo-Novo Selo i Kola-Stričići-Čađavica. U nižim predjelima saobraćaj se odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, skrećemo pažnju na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme. Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštovanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj.

Državljani BiH mogu da uđu u Srbiju sa negativnim “PCR” testom, ne starijim od 48 časova ili bez “PCR” testa, ali uz obaveznu 10-dnevnu izolaciju. Tranzit za BiH državljane ograničava se na period ne duži od 12 časova od momenta ulaska na teritoriju Srbije.

Na GP Metaljka (Čajniče-Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 07 do 19 časova.

Ponovo su otvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina otvorila je granice prema: Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države. Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan “PCR” test na koronavirus koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezan “PCR” test star maksimalno 72 časa. Napominjemo da djeca do 5 starosti ne moraju imati urađen jedan od navedenih testova kako bi ušli u C. Goru. Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja “PCR” ili “ELISA” testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

Vezane objave