Saobraćaj se u Republici Srpskoj u nižim predjelima odvija po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima. Na putevima u višim planinskim predjelima i preko prevoja na kolovozu mjestimično ima ugaženog snijega i poledice.

Izdvajamo putne pravce Vlasenica –Han Pjesak, preko prevoja Han Pogled, -Rogatica preko Romanije, Kneževo-Turbe, -Mliništa i Šipovo-Strojice. Dodatne poteškoće vozačima stvara jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose.

Na regionalnom putu R-433 Ulog-Klanci na prevoju Morine, privremeno je obustavljen saobraćaj zbog sniježnih smetova.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina upozoravamo na povećanu opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz. Vozače savjetujemo da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna.

Od 14:50 časova uspostavljeno je odvijanje saobraćaja za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta M-16 Šujica – Kupres, u mjestu Donji Malovan.

Ugaženog snijega na kolovozu ima na pojedinim dionicama preko planinskih prevoja, posebno u jugozapadnim krajevima gdje jak vjetar mjestimično formira sniježne nanose. Na ostalim putevima kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a izuzetak su dionice na jugu i sjeveru, gdje se saobraćaj odvija po suvom kolovozu.

Zbog rekonstrukcije mosta, za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase na snazi je obustava saobraćaja na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno. Za vrijeme ove obustave alternativni pravac je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Vezane objave