Booking.com

Saobraćaj se u RS odvija po mokrim i vlažnim kolovozima, u višim predjelima i preko planinskih prevoja upozoravamo na poledicu. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina. Mjesta na kojima se izvode radovi propisno su obilježena privremeno postavljenom signalizacijom kojom je regulisan saobraćaj. Savjetujemo opreznu i sporiju vožnju, i podsjećamo da je zakonski obavezno posjedovanje zimske opreme.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 časova.

Državljani mogu da uđu u Srbiju sa negativnim “PCR” testom, ne starijim od 48 časova. Tranzit za državljane ograničava se na period ne duži od 12 časova od momenta ulaska na teritoriju Srbije.

Na GP Metaljka (Čajniče-Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 07 do 19 časova.

Ponovo su otvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina otvorila je granice prema: Hrvatskoj, i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države. Ulazak u za strane državljane omogućen je uz negativan “PCR” test na koronavirus koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Ulazak u Crnu Goru iz moguć je samo uz obavezan “PCR” test star maksimalno 72 časa. Napominjemo da djeca do 5 starosti ne moraju imati urađen jedan od navedenih testova kako bi ušli u C. Goru. Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja “PCR” ili “ELISA” testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

Vezane objave