Saobraćaj se u RS odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima. Ponegdje, u kotlinama i duž riječnih tokova kao i u višim prdjelima moguća je mjestimična magla. Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina povećana je mogućnost sitnijih odrona kamenja i zemlje na kolovoz. Mjesta na kojima se izvode radovi propisno su obilježena privremeno postavljenom signalizacijom kojom je regulisan saobraćaj. Savjetujemo opreznu i sporiju vožnju, i podsjećamo da je zakonski obavezno posjedovanje zimske opreme.

Na GP u BiH zadržavanja su kratkotrajna.

Povodom novogodišnjih praznika, do 02.01.2021. godine do ponoći, zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području BIH.

Državljani BiH mogu da uđu u Srbiju sa negativnim „PCR“ testom, ne starijim od 48 časova. Tranzit za BiH državljane ograničava se na period ne duži od 12 časova od momenta ulaska na teritoriju Srbije.

Na GP Metaljka (Čajniče-Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 07 do 19 časova.

Ponovo su otvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina otvorila je granice prema: Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države. Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan „PCR“ test na koronavirus koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezan „PCR“ test star maksimalno 72 časa. Napominjemo da djeca do 5 godina starosti ne moraju imati urađen jedan od navedenih testova kako bi ušli u C. Goru. Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja „PCR“ ili „ELISA“ testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

Vezane objave