Screenshot 2020 06 16 Renovirani Granični Prijelaz Vardište će Biti U Punoj Funkciji Od 22 Juna
Booking.com

Na većini puteva u RS saobraćaj se zbog snježnih padavina i poledice odvija otežano i usporeno. Na putnom pravcu Sarajevo-Rogatica preko Romanije obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Posebno skrećemo pažnju na dionice u višim planinskim predjelima, a izdvajamo putne pravce: Vlasenica-Han Pijesak preko prevoja Han Pogled, -Gacko preko prevoja Čemerno, Mrkonjić Grad-Miliništa, Tisovac-Kneževo-Ugar, Šipovo-Novo Selo i Kola-Stričići-Čađavica.Dežurne ekipe preduzeća za čišćenje puteva su na terenu i za sada, svi putni pravci su prohodni. Apelujemo na vozače da voze oprezno, i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna.

Na putevima na kojima se izvode radovi, privremena signalizacija reguliše saobraćaj i njeno poštovanje je obavezno.

Zbog odrona saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu R-I 1105 Mrakovica-Podgradci-.

Na dijelu reg. puta R-459, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija oteženo, jednom saobraćajnom trakom. Preporučuje se svim učesnicima u saobraćaju da za kretanje koriste alternativne pravce.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP nema dužih zadržavanja.

Prema informacijama sa GP Rača, noćas od ponoći građani BIH mogu prelaziti u Republiku Srbiju bez PCR testa. Na GP nema dužih zadržavanja.

Ponovo su otvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina otvorila je granice prema: , Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države. Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan “PCR” test na koronavirus koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Za ulazak u Crnu Goru iz BiH nije potreban “PCR” test.

Vezane objave