Trinaestorica bivših saobraćajnih policajaca iz stanice u Čačku osuđena su na ukupno 14 godina i tri meseca zatvora, zbog zloupotrebe službenog položaja, a jedan od optuženih je u bekstvu. Presudu je izreklo veće Višeg suda u ovom gradu kojim je predsedavao Branko Milovanović

Saobraćajci su odgovarali pod optužbom da su od 27. februara do 25. maja 2016. godine na području Ibarske magistrale i pravcem Ugrinovci – Preljina – Кatrga i Preljina – Ovčar Banja od više učesnika u saobraćaju primili poklon kako ih ne bi kaznili za prekršaje.
Više je u dokazima priložilo i zapise načinjene kamerom, iz kojih se vidi da policajci uzimaju novac, dele među sobom na kraju smene komentarišući, na primer, da ja pazar bio „92 evra i 30 hiljada dinara”, i stavljaju u džep. Snimila ih je kamera unutrašnje kontrole MUP – a, koju su inspektori policije neopaženo postavili u njihova patrolna kola i to je registrovano mesecima. Кazne se kreću od četiri do 29 meseci zatvora, a sedmorica osuđenih, ukoliko presuda bude potvrđena, kaznu bi izdržavali u kućama, pod merom elektronskog nadzora.

U Višem sudu u Čačku u toku je postupak po istom osnovu, ali pred drugim većem, protiv još 13 saobraćajaca iz te stanice.

Кrajem 2016, inače, pod sumnjom da su uzimali od vozača, bilo je uhapšeno čak 33 policajca, ili trećina te policijske stanice. se očekuje i presuda za drugu polovinu optuženih.

Vezane objave