U sarajevskoj ulici Derviša Numića danas oko 13 sati dogodila se , potvrđeno nam je iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Kamion se, pod još nerazjašnjenim okolnostima, pokrenuo te je udario u vozila.

Pokrenuo se kamion i udario u vozila, povrijeđena i pjevačica Verena Cerovina

– Ukočena sam od udara, Bog me spasio… Ako ste vidjeli automobil, sve vam je jasno – ovo je za ”Dnevni avaz” izjavila Verena Cerovina, neposredno nakon nesreće koja se dogodila danas u Sarajevu.

Cerovina, s kojom smo razgovarali nakon što joj je ukazana ljekarska pomoć u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, kaže da je prava sreća što je svega pet minuta prije nesreće ostavila dijete. – Da je dijete bilo na suvozačevom mjestu, to bi bila katastrofa – kaže Cerovina. Prema njenim riječima, u nesreći je povrijeđen i radnik, odnosno vozač kamiona koji se otkočio.

– Razgovarali smo na putu prema Hitnoj pomoći i on mi je rekao da je podigao ručnu kočnicu. Znam da nije ovo namjerno uradio, ali kriv je svakako. Nije trebao izlaziti iz kamiona – kazala je Cerovina. Cerovina nam je kazala da se prepala kada je vidjela da kamion ide na njeno vozilo.

– Da se nije Smart zaustavio na ogradi, kamion bi me još vukao… U jednom trenutku sam razmišljala i da iskočim iz vozila i spasim se, ali sve se brzo odigralo… Molila sam tada Boga da preživim. Na kraju sam sama izašla kroz prozor. Prepala sam se, poslije se ničega ne sjećam. Dobro sam, hvala Bogu. Što je neko kazao, da sam negdje sevap zaradila – zaključila je Cerovina.

Vezane objave