Sarajevo dobija hotel u vrijednosti od 250 miliona KM

N1 BiH

285
Booking.com

U nastavku pregovora oko realizacije velikog investicionog projekta na lokalitetu Vranjače – Zlatište, u četvrtak, 15. decembra u prostorijama Općine Centar upriličena je prezentacija idejnog projekta budućeg hotela “ Palace”, čija je procijenjena vrijednost 250 miliona KM.

Predstavnici Općine Centar vode od februara ove godine sa potencijalnim investitorom iz Berlina bh. korijena Mirsadom Fikićem pregovore u vezi realizacije projekta koji investitori žele graditi na pomenutom lokalitetu

Prezentaciji su prisustvovali načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i njegov savjetnik za investicije Mustafa Resić.

“Sretan sam i zadovoljan rezultatima sastanka na kojem smo utvrdili i usmeno potvrdili naše partnerstvo. Novi objekat je zamišljen tako da zauzima površinu od 56.000 kvadratnih metara, koji bi sa gradom bio povezan žičarom od Skenderije do Zlatišta i sa velikim platformama za uživanje u pogledu na Sarajevo. Kroz ovaj projekat uvezat ćemo i druge djelatnosti od građevinske do prehrambene industrije”, rekao je Fikić, piše Construction.

Dodao je kako je obavio razgovor sa potencijalnim investitorima, od čega je jedan dio porijeklom iz naše države i prezentirao projekat čija bi vrijednost prema prvim procjenama bila oko 250 miliona eura.

“Hotel u kojem bi trebalo biti zaposleno oko 300 ljudi imao bi 250 soba i 108 apartmana, a kao poseban dio naše bogate ponude planirani su kraljevski i predsjednički apartmani, kao i velika kongresna dvorana kapaciteta 2.000 ljudi. Prema našim procjena vrata možemo otvoriti prvim gostima za šest do sedam godina”, objasnio je Fikić nakon prezentacije idejnog projekta.

Načelnik Ajnadžić je kazao da će administracija Općine Centar uvijek biti potpora za ozbiljne investitore.

“Naredne sedmice planiram održati sastanak sa nekoliko eminentnih arhitekata. Tom prilikom ću tražiti njihovo mišljenje na koji se vaše viđenje objekta budućeg hotela sa pratećim sadržajima mogu uklopiti u prostorne mogućnosti Zlatišta kao i u prostorno-plansku dokumentaciju”, naglasio je Ajnadžić.

Vezane objave