Booking.com

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović izjavio je danas da će Savjet ministara obezbijediti sredstva za izgradnju mosta na Drini između Bratunca i Ljubovije i da su ona planirana u aneksu budžeta.

“Prethodno je potrebno da nadležne institucije izvrše određene predradnje”, rekao je Šarović Srni, navodeći da je Ministarstvo komunikacija i transporta već preduzelo određene aktivnosti.

On ističe da je jedna od predradnji potpisivanje sporazuma sa Srbijom o graničnom prelazu, za šta su završeni pregovori, ali je potrebno da se završi potrebna procedura.

“Neophodno je da Komisija za integrisano upravljanje granicom dogovori kategorizaciju ovog prelaza i da se riješe određeni imovinski odnosi na prostoru gdje će biti granični prelaz, a koji još nisu u potpunosti riješeni”, kaže Šarović.

On je istakao da je to preduslov da Savjet ministara krene u proceduru odobravanja sredstava za izgradnju mosta.

“Hoće li to biti jednogodišnji ili višegodišnji kapitalni izdaci, pitanje je za ministra finansija, čiji je stav da obezbjeđivanje sredstava za ovu investicuju neće biti sporno”, rekao je Šarović, dodavši da je projektna procjena da za ovaj projekat treba izdvojiti 10-11 miliona KM.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nikola Špirić zatražio je danas od Savjeta ministara BiH i resornog ministarstva da obezbijede sredstva za izgradnju mosta na Drni između Bratunca i Ljubovije, makar iz alternativnih izvora, i time ispune dio ranije preuzetih obaveza.

Vezane objave