U Okružnom tužilaštvu u Trebinju su, nakon akcije Sutjeska u rejonu Foče, u kojoj je uhapšeno šest osoba zbog sumnje na krijumčarenje narkotika, saslušana dva lica, ali se još ne zna da li im je stavljen zahtjev za određivanje pritvora.Srđan Vukanović, portparol ove pravosudne institucije, istakao je da su od šest uhapšenih samo dva lica uz izvještaj i predata Okružnom tužilaštvu u Trebinju, ali će se postupajući sudija tek narednog odrediti o stavljanju zahtjeva za .

On je samo potvrdio da su osumnjičeni za krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga, te da su uhapšeni u akciji kodnog naziva “Sutjeska” koja je u utorak, u ranim jutarnjim satima, provedena u rejonu sela Šadići kod Tjentišta, gdje je zaplijenjeno i blizu 40 kilograma droge.

Nije poznato ni šta će biti sa ostalim osumnjičenim koji su u utorak lišeni slobode, od kojih su četvorica Sarajlije, a dvojica sa srbijanskim državljanstvom.

Droga je, prema nezvaničnim saznanjima, iz Crne Gore trebala biti prebačena u , odakle su dvije osobe došle za preuzimanje narkotika, dok se, od četiri preostala, trojica sumnjiče da su bili nosači, a jedan izviđač kroz šumski predio u okolini sela Šadići.

Cjelokupna akcija je provedena na osnovu ranije prikupljenih saznanja i podataka o bezbjednosno interesantnim licima koja se bave krivičnim djelima neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Nezvanično u akciji su uhapšeni Mensudin Hadžić, Samir Ćatić, Esad Memić, Omer Memić, Elvedin Mulaosmanović i Nihad Bjelak.

(Nezavisne)

Vezane objave