1005x635

Predsjednici Srbije Aleksandar Vučić i Crne Gore Milo Đukanović sastali su se večeras u Izraelu, prenose srbijanski mediji. Dvojica predsjednika borave u ovoj zemlji u povodu obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust.

Kako “Blic” nezvanično saznaje, Vučić i Đukanović dugo su tokom zvanične večere razgovarali o svim važnim pitanjima u međusobnim odnosima Srbije i Crne Gore.

Vučić je razgovor ocijenio teškim i kompleksnim.

– Dugo smo razgovarali o položaju srpskog naroda i o nedavno usvojenom Zakonu o vjerskim slobodama u Crnoj Gori i saglasili smo se da su naša stanovišta i pozicije veoma udaljene i da po tim pitanjima nije moguće postići zajednički stav – kaže Vučić.Dvojica predsjednika saglasili su se da razgovore uskoro nastave.

– Istovremeno smo razgovarali kao civilizirani i odgovorni ljudi, svjesni da Srbija i Crna Gora nikada ne smiju da budu antagonizirane jedna drugoj i da je neophodno da u najkraćem mogućem roku nastavimo razgovore koji bi vodili daljnjem spuštanju tenzija i pronalaženju rješenja – rekao je Vučić za “Blic”.

Jedna od tema bile su i eurointegracije.

– Govorili smo i o evropskom putu Srbije i Crne Gore i dogovorili i veću koordinaciju u budućim nastupima pred evropskim institucijama, kao i nastavak razgovora o većoj slobodi i brzini protoka roba, ljudi, kapitala i usluga u našem regionu – kazao je Vučić.