U ovaj se trik kune i pjevačica Fergi, koja sa 42 godine ima tijelo na kojoj bi joj pozavidjele i puno mlađe kolegice, iako naravno, ona i redovno vježba.

Vitak struk postiže se redovnim vježbanjem i što zdravijom ishranom, ali i jedna čarobna namirnica, koju već imate u svojoj kuhinji, koja vam može pomoći u postizanju tog cilja.

Ona dokazano topi masne naslage, smanjuje količinu šećera u krvi i kontroliše težinu. Kako vas ne bismo više držali u neizvjesnosti, radi se o jabukovom sirćetu.

Prema jednom istraživanju, upotreba dvije kašičice sirćeta uz zalogaj prije spavanja, pomogla je pacijentima s dijabetesom tipa 2 smanjiti količinu šećera u krvi.U jednom drugom istraživanju s ovom namirnicom, nisu sudjelovali ljudi, već miševi, a rezultati su pokazali sledeće: miševi koji su uz ishranu bogatu mastima, dobijali i sirćetnu kiselinu, imali su i do 10 posto manje masnog tkiva od miševa koji su u takvu hranu dobivali samo vodu.

U ovaj se trik kune i pjevačica Fergie, koja s 42 godine ima tijelo na kojoj bi joj pozavidjele i puno mlađe kolegice, iako naravno, ona i redovito vežba i pazi na uravnoteženu ishranu.

Nikako ne smijete piti čisto sirće, jer ono s vremenom može oštetiti zubnu gleđ i iziritirati jednjak. Tako ga dodajte hladnim prilozima od povrća ili dodajte dvije kašičice dnevno u čašu tople vode.

(.hr)

Vezane objave