Booking.com

Novi predsjednik fočanskog parlamenta je Izet Spahić iz SDA. Potpredsjednik je SNSD-ova Silvana Vuković, a u fotelju zamjenika načelnika sjeo je Zoran Elez iz DNS-a.

Okupljene oko načelnika Radisava Mašića, ove tri stranke, uz jednog odbornika SP-a, imaju 14 od ukupno 25 odbornika.

“Političke stranke koje su formirale skupštinsku većinu, njih četiri, sve su na proteklim izborima dobile veći broj glasova nego što je to bilo 2012″, kaže Spahić.

U odnosu na prethodni mandat, SDA je zauzela mjesto SDS-a, koja iz odlazi u opoziciju, gdje se pridružila NDP-u i PDP-u.

“Podržavaćemo sve dobre prijedloge od izvršne , a i mi ćemo biti ti koji će predlagati prijedloge i zaključke, Prije svega, bićemo glas naroda”, je Nikola Perišić, predsjednik Kluba odbornika SDS-a.

Od pet opštinskih odjeljenja, četiri su pripala SNSD-u, a jedno SDA.

“Naša je zadaća da ono što smo započeli u prethodnom periodu završimo, da investiramo u nove projekte, da obezbijedimo nova radna mjesta”, ističe Mašić.

su pri kraju rekonstrukcija primarnog vodovoda, obnova mosta na Drini i izgradnja puta uz Taru, a u najavi su izgradnja novog obdaništa i nove zgrade Doma zdravlja, te rekonstruikcija sekundarne vodovodne mreže.

Vezane objave