Screenshot 2020 09 26 2597683 0 0 1005 544 1000x541 80 0 0 Dea01b215bde3de4dbe4215effb5627d Jpg Webp (webp слика, 1000 × 54[...]
Booking.com

Predsednik udruženja veterana tzv. OVK Hisni Gucati prebačen je u pritvorski objekat Specijalizovanih veća Kosova u Hagu nakon što je uhapšen u Prištini. On je, kako je saopštilo Specijalizovano tužilaštvo, uhapšen zbog „krivičnih dela protiv pravosuđa, odnosno zastrašivanja svedoka, odmazde i povrede tajnosti postupka“.

Informacije o datumu i vremenu održavanja prvog istupanja Hisnija Gucatija pred sudiju za prethodni postupak, koje će biti javno, biće objavljene u najskorije , dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, pripadnici Euleksa ušli su u petak u prostorije udruženja veterana tzv.OVK i uhapsili njenog Gucatija, kao i njegovog zamenika Nasima Haradinaja dok je išao ka televiziji T7 na intervju.

Nasim Haradinaj je, inače, brat od strica bivšeg premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja.Advokat udruženja veterana tzv.OVK Toma Gaši izjavio je da su Gucati i Haradinaj uhapšeni zbog ometanja pravde.

On je to medijima u Prištini tokom protesta pripadnika bivše OVK ispred prostorija udruženja zbog hapšenja Gucatija i Haradinaja.

Akcija Euleksa pokrenuta je 24 časa nakon što je u Specijalni sud u Hagu za zločine OVK odveden prvi optuženi pripadnik te organizacije, nekadašnji lokalni komandant i jedan od šefova obavještajne službe Salih Mustafa.

Gucati je uhapšen nedugo nakon što je pozvao medije da objave sadržaj dokumenata u vezi sa suđenjem bivšim pripadnicima OVK, koji su na misteriozan način dospeli na adresu udruženja veterana.

Prethodne sedmice, nepoznati mladić u tri navrata je u kancelarije veterana OVK doneo dokumente koji navodno potiču iz arhiva Specijalnog suda.

Vezane objave