1434421 1001 Hronika Cacak Mama I Cerka 1 Ls

Svetlana (48) i Ana Popadić (26) iz okoline Požege po drugi put su proglašene krivim zbog toga što su organizovale prodaju 28 kilograma skanka

Svetlana Popadić (48) i njena ćerka Ana (26) iz okoline Požege osuđene su juče pred Višim sudom u Čačku, po drugi put, zbog šverca narkotika. Svetlani je izrečena kazna od pet , dok je Ana kažnjena sa tri godine zatvora, zbog toga što su, kako je to sud utvrdio, u martu 2018. organizovale šverc 28 kilograma skanka.

– Osuđene imaju pravo žalbe Apelacionom sudu. I prvi put bile su osuđene na iste kazne – objašnjavaju iz suda.Istom presudom na pet zatvora osuđen je i Valjevac Nenad Stojanović Cvrle (41), državni šampion Jugoslavije u moto-krosu.

– On se teretio da je organizovao utovar droge na Kosovu, kao i distribuciju u zemlje zapadne Evrope – kaže izvor.

Podsetimo, ovaj narko-skandal šokirao je javnost pre dve godine, jer su lisice, osim majci, ćerki i šampionu, stavljene i svešteniku Milanu Jordoviću (43) i veroučitelju Zoranu Marinkoviću (45).- Pop i veroučitelj bili su zaduženi za prevoz skanka od Kosova do inostranstva. Uhapšeni su u Mrčajevcima, a u autu je nađena droga. Njih dvojica su ranije sklopila nagodbu sa tužilaštvom i nakon što su priznali krivicu, osuđeni su na po godinu dana kućnog zatvora. Obojica su već odslužila kazne – podseća izvor i dodaje da je veroučitelj u trenutku hapšenja bio obučen kao žena.

Pokrenuo biznis: Pop pere tuđe gaće

Sveštenik Milan Jordović, kako saznajemo, više ne služi narodu pod mantijom. Odmah nakon skidanja nanogice preselio se u Francusku, gde je navodno pokrenuo privatni biznis.

– Čuli smo da je otvorio dve perionice veša. Eto šta ti je sudbina, sveštenik sada pere tuđe gaće – kaže naš izvor. Veroučitelj Zoran Marinković takođe više nema angažman u SPC.

– On i sveštenik glumili su par, verujući da tako neće upasti u oči policiji, ako ih eventualno zaustavi. To im je bio prvi put da prevoze drogu – kaže izvor i dodaje da su, prema saznanjima iz istrage, osuđene Popadićke svešteniku i veroučitelju navodno platile 5.000 evra za uslugu prevoza robe.

Negirale optužbe

– Njih dve su za samo godinu dana čak 29 puta odlazile na Kosovo. Pretpostavlja se da je Svetlana tamo ugovarala kupovinu i organizovala prevoz do , a i do zemalja EU, najviše Nemačke, Francuske i Švajcarske. Njena ćerka Ana imala je ulogu da pronalazi osobe koje će za novac transportovati narkotik. Zato je prvo vrbovala veroučitelja, a preko njega i popa Jordovića – otkriva izvor manje poznate detalje iz istrage.

Ko je osuđeni Valjevac: Kralj Balkana u moto-krosu

Nenad Stojanović Cvrle poznato je ime u moto-krosu, a mediji su ga ranije nazivali i “kraljem Balkana na dva točka”. Stojanović je pre četiri godine objavio da se povlači iz takmičenja, a kako portali koji prate ovaj sport, pre toga je bio izuzetno uspešan. Prema pisanju medija, Cvrle je karijeru počeo 2004. u Batajnici, 2007. je osvojio prvu medalju, a 12 dugu karijeru prekinuo je nezadovoljan situacijom u moto-sportu.

Svetlana Popadić je nakon prve osuđujuće presude za Kurir rekla “da ona nije kriva, da joj je sve namešteno, kao i da su ona i ćerka žrtve”.

(Kurir.rs/ Denis Čeković/ : Printskrin Instagram, printskrin Fejsbuk, eparhija raško-žička)

Vezane objave