Porodica Mirka Muharemovića (54), čija je kuća u Kadinom Selu kod Mokrog u noći sa 7. na 8. april izgorjela do temelja, još živi u neizvjesnosti. Iako je prošlo mjesec i po od požara, Muharemoviću nema ni traga.

Milorad Muharemović, sin nestalog 54-godišnjaka, kaže za Dnevni avaz da nema novih informacija.

– Članovi porodice i ja, zajedno sa seljanima, organizovali smo prije desetak dana novu potragu. Pretraživali smo Kadino Selo, ali nema nikakvih tragova. U toj potrazi je učestvovalo desetak ljudi – kaže Milorad.Prema njegovim riječima, seljani sve glasnije pričaju da je njegov otac, ipak, izgorio u požaru, iako su vještačenja pokazala da na zgarištu nije bilo ljudskih ostataka. Nakon požara se spekulisalo da je Mirko, možda, ubijen, ali se postavlja pitanje ko bi digao ruku na siromašnog čovjeka, koji je kod sebe imao 150 KM, nekoliko konzervi i kilogram brašna.

– Ja ne vjerujem u njihove priče, jer su mi i vještaci potvrdili da bi makar lobanja ostala. Ne znam više šta raditi. Šta god smo pokušali, nije dalo rezultate. Ako neko i zna, vjerovatno ne smije da kaže – je Milorad.
Nema podršku

Dodao je da nema podršku nadležnih institucija.

– U policiji ga vode kao nestalu osobu. planiramo organizovati novu potragu – zaključio je Milorad Muharemović.
Kratak spoj na elektroinstalacijama

Mirka Muharemovića 7. aprila u 20.25 sati vozilom je dovezao prijatelj u Kadino Selo. Već u 20.40 uočen je plamen na kući, koja je na nepristupačnom terenu, do koje bi Mirku trebalo 40 minuta hodanja. I to upućuje na to da on nije bio u kući u vrijeme izbijanja požara. Istražioci su utvrdili da je uzrok požara kratak spoj na elektroinstalacijama.

Vezane objave