Booking.com

Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno podnio je Okružnom tužilaštvu Istočno izvještaj protiv 12 odgovornih lica u Šumskom gazdinstvu /ŠG/ “Jahorina” Pale, Radna Mokro, zbog postojanja osnova sumnje da su zbog nesavjesnog rada u službi oštetili gazdinstvo za više od 35.000 KM.
Postoje osnovi sumnje da su lica čiji su inicijali V.J. i N.M, kao šefovi Radne jedinice Mokro, tokom 2015. godine nesavjesno postupili u službi tako što su propustili dužnost vršenja nadzora, kontrole i praćenja dinamike izvršenja radova na izvozu šumskih drvnih sortimenata i blagovremenosti otpreme, saopšteno je danas iz CJB-a Istočno Sarajevo.

Zbog ovog je za navedeno šumsko gazdinstvo nastupila šteta u vidu manjka šumskih drvnih sortimenata u količini od ukupno 772,28 metara kubnih.

Za isto krivično djelo terete se i Z.B, S.B, S.L, S.I i B.S, koji su kao odgovorni radnici ŠG “Jahorina” Pale /tehnolozi za proizvodnju i ekspoataciju, poslovođe radilišta, te realizatori izvođačkog projekta/, takođe, nesavjesno postupali propuštajući dužnost vršenja nadzora na izvozu drvnih sortimenata iz šume.

Izvještaj je podnesen i protiv D.L, M.K. i R.P. zbog postojanja osnova sumnje da u navedenom periodu, u svojstvu čuvara šuma, nisu čuvali šumu od bespravnih sječa i krađa šumskih drvnih sortimenata, te protiv B.M. i M.V. zbog postojanja osnova sumnje da kao otpremači i primači nisu vršili sravnjavanje i usaglašavanje podataka o količini primljenih i otpremljenih šumskih drvnih sortimenata.

Na navedeni način, ŠG “Jahorina” Pale pričinjena je materijalna šteta u iznosu od 35.135,71 KM.

Vezane objave