Američki glumac Stiven Sigal, koji je imenovan na funkciju specijalnog izaslanika za humanitarne veze Rusije i SAD u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije, izjavio je da još uvek nema kancelariju u tom ministarstvu, ali da ne bi imao ništa protiv da je dobije.Ruska agencija navodi da je Sigal to kazao na marginama Međunarodnog budo festivala u Moskvi.

„Ne, nemam svoj kabinet“, odgovorio je Sigal odgovarajući na pitanje na marginama Međunarodnog Budo-festivala u Moskvi. Upitan da li će dobiti svoj kabinet, glumac je sa osmehom odgovorio: „Naravno, da“.

Govoreći o onome na čemu radi na svojoj novoj funkciji, Sigal je izdvojio posetu ruskih i američkih diplomata i izaslanika bivšim ruskim naseljima na Havajima i Aljasci. „Pokušao sam da to iskoristim kao platformu za početak prijateljskog dijaloga“, naglasio je glumac.

On je takođe saopštio novinarima da se nada poboljšanju situacije u odnosima između Moskve i Vašingtona, iako je stavio do znanja da on trenutno ne vidi nikakva poboljšanja. „Ali mislim da će se oni poboljšati, biću optimista“, istakao je Sigal.Sigal je imenovan za specijalnog izaslanika za humanitarne odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama početkom avgusta. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije tada je objasnilo da se radi o društveno-političkoj dužnosti koja ne uključuje novčanu naknadu.

Stiven Sigal rođen je u SAD, a državljanstvo Rusije dobio je u novembru 2016. On često posećuje Rusiju i više puta je izrazio svoje simpatije prema Rusiji.