Res 1608412168 Sinu Poginulog Borca Potreban Novac Za Operaciju Srca

Pandemija virusa ekonomski je ugrozila sve građane Republike Srpske, a u posebno teškom stanju su boračke populacije koje i prije korone nisu imale ekonomsku sigurnost.Milku Daniloviću iz Istočne Ilidže potrebno je 15 hiljada maraka za operaciju od koje mu zavisi život.

Otac Milka Danilovića, Jevto, poginuo je u julu 1992.godine. Milko je tada imao 12 godina i bio je zdrav dječak. Danas je nažalost situacija drugačija i on je srčani bolesnik kojem život visi o koncu. Milko poslednjih mjeseci više vremena provodi u bolnici nego kod kuće.

Dok je bio zdrav Milko je radio kao građevinski radnik i ,kako kaže, on i majka su od njegove plate i njene penzije pristojno živjeli. uz srčane probleme Milku je prošle godine dijagnistifikovan i tumor bubrega, koji je morao biti odstanjen. Od tada ne radi jer mu to zdravlje ne dozvoljava. U stvari on je i nakon toga tražio posao ali niko ne želi da rizikuje i zaposli bolesnu osobu. Spas za Milka Danilovića je operacija srca u Bogradu.

,,To je za mene užasno skup zahvat”, kaže Milko i dodaje da on i majka nemaju 15 hiljada maraka za operaciju.

,,Majka se proteklih godina kreditno zaduživala da bi finansirali moje liječenje i sada prima manje od polovine penzije, jer moramo vraćati kredit. Njoj dugujem najveću zahvalost što se bori za moje zdravlje”, ističe Milko.

U pomoć oko prikupljanja sredstava za operaciju Milka Dalilovića uključio se i Crveni krst Istočne Ilidže.

Predsjednik Opštinskog odbora Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac kaže da su pokrenuli akciju prikupljanja 15 hiljada maraka za Milkovu operaciju.

,,Mi nažalost nemamo pravo ovaj mjesec da pokrenemo za Milka. Ipak nadam se da će našu akciju podržati i privrednici kako bi sakupili neophodna sredstava jer 15 hiljada maraka nije suma koju je nemoguće prikupiti a Milkov život zavisi od toga”,i stiče Skakavac.

Za Milka Danilovića svaki dan je presudan. Čim prikupi dio od potrebnih 15 hiljada maraka u Beogradu će biti obavljen prvi,od ukupno tri operativna zahvata.

MILKO DANILOVIĆ

Tel: +387 63 202 402

Br.žr. 2910980172663 NOVA BANKA

BN TV

Spread the love

Vezane objave