Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su 25.04.2017. godine realizovali akciju kodnog naziva „Green“, usmjerenu protiv neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Postupajući po naredbi Tužilaštva i naredbi Suda BiH, SIPA je na području Bijeljine izvršila pretres dva stambeno-poslovna objekta, kao i dva vozila u vlasništvu lica za koja postoje osnovi sumnje da su izvršili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Dva lica su lišena slobode, a prilikom pretresa su pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: oko 20 kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „skank“, upakovane u plastične transparentne vreća različite težine (50 komada), pet manjih boca sa crnom tečnošću koja svojim izgledom asocira na „kanabis ulje“, više komada municije različitog kalibra, jedno manje pakovanje praškaste materije smeđkasto-žute boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „heroin“, jedna pvc vrećica sa preko 50 sjemenki koji izgledom asocira na „kanabis sativu“ i dva mobilna telefona sa dvije SIM kartice. Pronađeni predmeti i tragovi će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Nakon kriminalističke obrade, lica lišena slobode će biti predata postupajućem tužiocu Tužilaštva na dalje postupanje.

Vezane objave