Foto: N.N. | Marijana (lijevo) i Zorana (desno)

ŠIPOVO – U posljednjim trenucima života bespomoćno je svoju drugaricu dozivala Zorana Trkulja (23) iz Šipova, a je potonula u hladnu rijeku Plivu, u koju je u ponedjeljak popodne sletjela pežoom 106.

To su za “Nezavisne” ispričali mještani gradića koji je zavijen u crno, a koji ističu da je nesrećnu djevojku pokušao spasiti i slučajni prolaznik, ali je bio neplivač, pa u svojim namjerama nije uspio, te je, pogođen i shrvan tugom, ronio suze.

Šok i nevjerica vladaju Šipovom jer ih je Zorana zauvijek napustila kada je u mjestu Stupna sletjela u rijeku autom. Njena saputnica, sugrađanka i prijateljica Marijana Bužanin (21) se uspjela spasiti, ali je Trkulja izgubila borbu za život.

Šipovljani kažu da je Marijana iz auta ispala u plićak, a zatim je ispala i Zorana, koja je dozivala svoju drugaricu.

“Zorana je govorila Marijani da dozove pomoć i da ne ide prema njoj, jer nijedna ne zna da pliva. je pukla grana za koju se Zorana držala i ona je potonula”, kaže za “Nezavisne” jedan mještanin Šipova.

Više sagovornika potvrdilo nam je da je pored mjesta gdje su sletjele zatim naišao i jedan muškarac, koji nije iz Šipova, već je tuda samo prolazio. On je takođe neplivač.

“Ušao je u rijeku, ali u dubinu nije smio. Zoranu nije uspio spasiti. Kasnije je, shvativši da se ona utopila, plakao”, kaže naš izvor.

Iz Okružnog javnog tužilaštva ističu da je uviđaj na licu mjesta izvršio dežurni tužilac Siniša Vranješ i pripadnici PS Šipovo, te da se tačan uzrok i okolnosti nesreće još istražuju. Naređena je obdukcija tijela stradale djevojke.

“Tužilac je naložio da se preduzmu i sve druge potrebne istražne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja okolnosti pod kojima je došlo do ove saobraćajne nesreće”, kazali su iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Zoranini roditelji, kako kažu u Šipovu, imaju još jedno dijete – starijeg sina, koji je u inostranstvu. Njihova mlada sugrađanka je, kako kažu, završila Srednju mašinsku školu i nije bila zaposlena.

Vezane objave