Sirene se čuju od 17. 40 časova, iz nepoznatih razloga, javlja reporter Kosovo onlajn.
Građani su počeli da se okupljaju u centru Severne Mitrovice, a kako nezvanično saznaje Kosovo onlajn, narod će krenuti ka mestu Rudare kod Zvečana gde će postaviti barikade.
Građani se okupljaju, nezadovoljni uvođenjem mera reciprociteta, čija bi primena trebalo da počne noćas u ponoć, a koje podrazumevaju nepriznavanje ličnih karata Republike Srbije na prelazima.
U međuvremenu, začule su se i druge sirene, uključujući i jednu na krovu automobila koji je velikom brzinom projurio iz pravca Zvečana ka centru grada, navodi Kossev. Vidljivo je kretanje i vozila hitne pomoći sa takođe uključenim sirenama.


Kossev navodi da su blokirani putevi u Rudaru i Zubinom Potoku.
„Došlo je do blokade puta u Zubinom Potoku kod Varaga i u Rudaru. Navodno je proturena lažna vest da će opština da se blokira od strane specijalnih jedinica, što apsolutno nije tačno, niti postoji takva namera“, za Kossev je kazao Besim Hoti.
Sutra počinje primena mera reciprociteta, tačnije, kako je najavila privremena vlada u Prištini, od ponoći će svima koji dođu na prelaze sa ličnom kartom Republike Srbije biti uručen ulazno-izlazni dokument, a počinje i preregistracija vozila sa srpskim tablicama na kosovske.